Buna!
Asa cum am promis, am revenit cu testul acestui amplificator la o sarcina de 8 ohmi, respectiv 4 ohmi. Alimentarea este de aproximativ +/-77V, fitrajul fiind realizat cu 4 condensatori de 10.000uF, cate doi pe fiecare brat. Aplicat pe intrare este o unda sinus 1kHz cu amplitudinea maxima 2.5V, insa nefiind necesar sa se ajunga la pragul maxim pentru a intra in clipping.
In 8 ohmi acesta debiteaza aproximativ 45V RMS, deci o putere de 250W:
https://www.youtube.com/watch?v=yOTsIeDuyXYIar in 4 ohmi, aproximativ 40V RMS, deci o putere de 400W:
https://www.youtube.com/watch?v=--b3YJXZko8Avand in vedere ca poate fi alimentat pana la +/-90V, cu siguranta va atinge pragul de 49V RMS in 4 ohmi, adica 600W (eu zic totusi ca cele 6 perechi de IRFP460 vor scoate mai mult de 600W).
Recomand acest amplificator. Atentie insa la radiatorul celor 3 tranzistori de tip MJE, tind sa se incalzeasca foarte tare. T4 (BC546) montati-l in contact direct cu radiatorul principal, deoarece acesta rezgleaza bias-ul, iar prin incalzirea lui, va scadea curentul de mers in gol prin MOS-FETi, foarte util atunci cand radiatorul este fierbinte, iar volumul este la 0, deoarece scazand curentul de mers in gol, acesta se va raci mult mai repede.
Puteti vizita linkul EasyEDA al acestui proiect de unde veti putea descarca si fisierele Gerber.
https://easyeda.com/cmircea2006/amplifier-actrk600Spor la construit!